Zpět

Kumulace funkcí?

Přidáno 14. 8. 2014
Ilustrační foto

Vážení voliči,
reaguji na dotazy některých z Vás na to, proč kandiduji současně do zastupitelstva města i do senátu.

Ač se Vám to může zdát, tak nejsem sběratelka funkcí. Nyní vykonávám pozici náměstkyně na městě a pozici opoziční krajské zastupitelky. Tyto dvě funkce se velice vhodně propojují a díky tomu mohu některé záležitosti propojovat, například se povedlo souběžně vytvořit nový systém podpory sociálních služeb pro potřeby kraje i města, který se v současné době testuje. Vzhledem k tomu, že jsem workholik, tak doufám, že lze říct, že obě tyto funkce zvládám, snad i ke spokojenosti občanů.

Nyní jsme před novými volbami, jistou nevýhodou je, že se konají najedou - jak volby do senátu, tak do zastupitelstva. Byla jsem oslovena nejenom KDU-ČSL, ale i vyzvána svými přáteli i dalšími známými, abych se ucházela o pozici výš, jelikož některé záležitosti lze řešit až v tom patře nejvyšším. Někteří by byli raději, abych zůstala v komunální politice. Tím, že se konají volby najednou, tak kandiduji do ZM i do senátu. A je jen na voličích, jak rozhodnou.

Osobně beru politiku jako službu. Vstoupila jsem do ní, protože jsem nebyla s některými věcmi spokojena. Na začátku jsem vůbec netušila, že mi bude dána důvěra a příležitost vykonávat tuto pozici. Jsem za tuto zkušenost velice vděčna. A budoucnosti jsem otevřena. Budu očekávat, jak volby dopadnou a dle toho se rozhodovat, co dál. Některé pozice se zvládat najednou nedají, některé se však skloubit vhodně dají. Záleží na náročnosti, na tom, zda budu pro některou z nich uvolněná nebo nikoliv. Pokud zvolena nebudu, tak s nabytými zkušenostmi i nadále budu pokračovat ve své práci dle mých priorit, ať to bude kdekoliv, i mimo svět politiky.

Moc bych si přála, aby nejenom k volbám chodilo svůj názor vyjádřit daleko více lidí, ale aby se i více lidí - odborníků z různých profesí, a dovolím si říct i daleko více žen, kterým nejde o hájení primárně svých zájmů, vstupovalo co nejvíce.

Anna Maclová